Pyros pelletkachels
Pyros Pelletkachels

De Pyros Pelletkachel : kwaliteit en techniek

Pyros Pelletkachel verbrandingstechniek

Paterno s.r.l.Het verbrandingssysteem van de Pyros pelletkachel is het resultaat van de decennialange ervaring met pelletkachels van het italiaanse bedrijf Paterno. De nadruk ligt op rendement, schone rookgassen, gebruikscomfort en duurzaamheid.

De verschillende fases van het verbrandingsproces vragen een aparte aanpak. Allereerst moeten de pellets naar de vuurkorf gebracht worden. Daartoe gebruikt Pyros een archimedes-schroef : dat is een langwerpige schroef die de pellets bijna één voor één in de vuurkamer brengt, zodat een perfecte dosering mogelijk is.

Vervolgens moeten de pellets ontbranden. Daartoe wordt een electrische weerstand ingeschakeld die de pellets snel op een temperatuur brengt van ongeveer 200 °C, waarbij ze ontbranden. Een speciale ventilator wakkert het vuur aan en verzekert de pelletkachel van voldoende trek.

Wanneer de opstartfase is afgesloten gaat de Pyros pelletkachel over op het gewone verbrandingsmenu. Afhankelijk van de gevraagde temperatuur, die ook voorgeprogrameerd kan worden, zullen de pellets met een specifieke snelheid aangevoerd worden naar de vuurkorf. Dezelfde ventilator blijft het vuur van voldoende verbrandingslucht voorzien, in overeenstemming met de hoeveelheid aangevoerde brandstof en het specifieke type pellets. Dat is essentiëel voor een schone verbranding. De Pyros pelletkachels verbruiken circa 35 m³ lucht per uur.

Doordat steeds een relatief kleine hoeveelheid brandstof wordt verbrand kan de pelletkachel de geproduceerde warmte gemakkelijk opnemen, wat het hoge verbrandingsrendement verklaard : 85 tot 87 % afhankelijk van het model en het gevraagde vermogen (uitzondering model petra met warmhoudvak). De warmte-overdracht van de pelletkachel naar de ruimte geschiedt voornamelijk via convectie : opwarming van de kamerlucht. Daartoe zijn speciale buizen in de kachelstructuur opgenomen die uitmonden achter een rooster. Een geruisloze ventilator zorgt voor een snelle luchtdoorvoer.

Eens de gewenste kamertemperatuur bereikt is schakelt de pelletkachel over op een stand-by toestand.

Topkwaliteit onderdelen

EBM-Ventilatoren : Pyros gebruikt uitsluitend de zeer bedrijfszekere en geruisloze "EBM" ventilatoren van duitse makelij. Deze zijn nooit schuin geplaatst, steeds perfect draaiend om hun as.
Brandkorf in chroom-nikkel gietijzer : vertoont een veel hogere duurzaamheid dan de typische brandkorven in RVS en gewoon gietijzer. Die laatsten hebben een erg beperkte levensduur want dit is uiteraard de plaats in de pelletkachel waar de hoogste temperaturen voorkomen.
     

Alle Pyros pelletkachels zijn
ISO 9001 gekeurd door TUV.

 

 

 

 

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax