Mondex Saunakachels
Mondex saunakachels
Modellen-overzicht

Mondex saunakachels

De stralingswarmte-sauna in speksteen

Mondex saunakachels met stralingswarmteDe Mondex saunakachel is de moderne versie van de originele scandinavische rooksauna. Naast warme lucht (convectie) produceert hij vooral stralingswarmte, in tegenstelling tot de meeste sauna's. Tegenwoordig heet stralingswarmte ook wel infrarood en infraroodsauna's zijn ook steeds populairder. De Mondex stralingswarmte-saunakachel produceert evenwel infrarood op een natuurlijke manier : door de opwarming van een steenmassa.

Speksteen is de natuursteen die het best warmte kan opnemen en deze ook het snelst verspreidt. De behaaglijke en gezonde directe stralingswarmte van de speksteen op het lichaam produceert de unieke sauna-ervaring van een echt zonnebad. Lees ook de meer algemene teksten over stralingswarmte.

Het opgegoten water stroomt over het speksteen oppervlakDe lucht in de sauna is daarbij duidelijk zachter, aangenamer van geur en minder irriterend voor de luchtwegen. Dit vooral omdat het opgegoten water niet in contact komt met de hete elektrische weerstanden. De warmte is ook meer evenredig verticaal verdeeld binnen de sauna, al blijft het hoger warmer en lager minder warm.

Doordat men het water op een groot steenoppervlak kan gooien ontstaat een weldadige, zuurstofrijke en zachte vochtigheid die ook goed regelbaar is. De gepatenteerde stoomgroeven in de steen geven een optimaal bevochtigingsvermogen van de saunalucht.

Klik hier voor alle modellen van de Mondex saunkachelsEen Mondex saunakachel gaat ook langer mee doordat er geen contact is tussen de elektrische weerstanden en het opgegoten water. Deze design saunakachel is veel mooier dan een doorsnee saunakachel en net als de gebruikte natuursteen is deze dan ook altijd uniek.

De Mondex saunakachels zijn beschikbaar in vele modellen en vermogens. U kan ook een verdeler van de Mondex saunakachels bezoeken.

 

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax