Logmatic houtklover
Logmatic - Dé houtklover
Modellen-overzicht

Logmatic - De houtklover

AnimationVeilig en moeiteloos uw brandhout kloven

De Logmatic houtklover uit Finland brengt dé moderne manier om hout te kloven eindelijk op de markt: veilig en zonder er je rug te moeten over breken.

De gebruiksaanwijzing is bijzonder eenvoudig: de scherpe punt op het hout zetten – de bovenste staaf opheffen en weer laten vallen in de holle onderste staaf – zo nodig herhalen tot de houtblok gekloven is. Het kloven van hout is belangrijk omdat het hout dan veel sneller en vollediger droogt, het vuur gemakkelijker aangaat en de uitstoot van de kachel vermindert.

Met zegt wel eens dat men zich aan brandhout drie maal verwarmt: bij het kappen, bij het kloven en bij het branden. Met de Logmatic houtklover kan u dit gerust op 2,5 maal terugbrengen. Door steeds exact en verticaal op de meest zwakke plek (zonder noten) te kunnen « slaan », gaat geen energie verloren. Bij het opheffen van de staaf in de houtklover vertrekt de kracht uit de armen en niet uit de rug – bij het neervallen doet, net als bij een bijl, de zwaartekracht het meeste werk.

De Logmatic houtklover in actieIn Finland gebeuren jaarlijks 4000 ongevallen met bijlen – in Europa wordt dit aantal geschat op 50.000 tot 100.000. Daarenboven bewijst een uitgebreide studie van het VTT Finnish Technical Research Centre dat 94 % van de ongevallen met bijlen voorvallen bij correct gebruik. Hoe goed je dus ook bent, het risico blijft. Maar niet met de Logmatic houtklover – geen zinnig mens zal de punt op de eigen voet zetten en iets minder absurd dan dat kan er niet gebeuren. De Logmatic houtklover ontving overigens de OSCAR SECURITE 2000 prijs op de internationale FOREXPO-beurs in Toulouse.

Klik hier voor de technische karakteristieken en accessoires van de Logmatic houtklover. Logmatic ontwikkelde ook een bijpassende splijtmand die voorafgaand aan het klieven rond dikke boomstammen kan worden geklemd. Zo hoeft men na het splijten de houtblokken niet langer te verzamelen – ze kunnen meteen in de mand naar de plaats van opslag gebracht worden. Dit is Logmatic hout kloven in systeem.

Om de Logmatic houtklover zelf uit te proberen bezoekt u best één van onze verdelers.

Videoclip Logmatic Houtklover
Doet u het zus ? Of zo ?

0 min, 33 sec.
 

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax