Altech kachels in speksteen
Altech kachels in speksteen
Modellen-overzicht

 Speksteen en gietijzer

ruwe SpeksteenDe speksteen van Altech is een natuursteen die in Brazilië wordt gewonnen. Niet voor niets zoekt Altech het zo ver. Er is geen beter kachelmateriaal dan deze oersteen, die wel door Moeder Natuur lijkt voorbestemd om met vuur te worden verenigd.

Speksteen bevat in de eerste plaats veel magnesiet, een natuurmineraal dat metaal bevat. Door deze unieke samenstelling is speksteen zelfs vuurbestendiger dan gietijzer. En kan hij een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die hij als een unieke, zachte warmte weer uitstraalt. De kleine magnesietkristallen verlenen de speksteen een aparte glans en zijn verantwoordelijk voor het hoge soortelijk gewicht : speksteen is bijna 3 x zwaarder dan water.

Talk 45 %

Magnesiet 45 %

Samenstelling

Daarenboven bevat speksteen ook veel talk, de verklaring voor het streelzachte oppervlak van de gepolijste steen. Dat valt verder niet in woorden uit te drukken - komt U gerust maar eens voelen. De talk bepaalt ook samen met het magnesiet de sterkte van deze steen : zacht om met nauwkeurigheid te bewerken en keihard na éénmaal te zijn verhit.

Gezandstraalde gems op de Altech Vision CanadaChloriet en andere natuurlijke mineralen vermaken het oog met zachte kleurschakeringen, marmereffecten en afgelijnde tekeningen. Ze weerspiegelen het unieke groeiproces in de oertijd. In de VISION Canada kan u de speksteen voorzijde ook decoreren met een gezandstraalde decoratie, zoals de gems hiernaast.

Al sinds 1983 brengt Altech de unieke combinatie van wanden uit speksteen ingesloten in een raamwerk van gietijzer. En deze vormen niet alleen voor het oog een harmonisch geheel. Het gietijzeren raamwerk verleent een uitzonderlijke stevigheid aan deze kachels, die anders alleen met veel dikkere wanden uit de zware speksteen kan worden verkregen.

Aldus is deze speksteenkachel, hoewel ze al snel 200 kg weegt, toch nog in één stuk eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen. Gietijzer is ook beter dan speksteen geschikt voor de creatie van gedetailleerde, gegoten profielen.

Altech gietijzer is bovendien van de beste kwaliteit ! Het glasraam bestaat uit hoogwaardig ceramisch glas, zodat de verbrandingstemperatuur hoog oploopt en de verbranding efficiënter verloopt. Ook de terugstraling van de dubbele speksteenwand rondom de vuurhaard draagt daartoe bij.

U kan bij Altech kiezen uit diverse combinaties van speksteenkleuren en gietijzerkleuren.


Elk detail wordt met
uiterste nauwkeurigheid bewerkt

De speksteencompositie
vergt uiterste precisie

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax