Meer lezen ... van openhaarden tot stralingswarmte
Diversen

10 voordelen van de massieve speksteenkachel

De massieve speksteenkachel van Tulikivi is de laatste jaren bijzonder populair geworden in België. Voor een totaal nieuw product uit Finland dat volledig anders gebruikt wordt dan een gewone houtkachel en bovendien de prijs van een natuurstenen schouw benadert, is dit opmerkelijk. De massieve speksteenkachel van Tulikivi biedt evenwel ontzettend veel voordelen waar de Belg duidelijk oren naar heeft :

  1. Een Tulikivi speksteenkachel - klik voor alle modellenGebruiksvriendelijk : slechts 1 tot 4 uur moeten stoken voor een hele dag warmte is bijzonder tijdsparend. Als deze warmteaccumulerende speksteenkachel nog warm staat van de vorige dag, wordt het vuur aanmaken helemaal kinderspel - bij het openen van de schoorsteenklep ontstaat meteen een aanwakkerende luchtstroom. Een massieve speksteenkachel warmt vele malen sneller op dan een massieve tegelkachel.
  2. Behaaglijke stralingswarmte : de zachte stralingswarmte van een echte speksteenkachel kent haar gelijke niet. Ze streelt de huid, warmt je echt op van top tot teen en produceert een zomers binnenhuisklimaat .
  3. Een fantastisch vuurzicht : de glasramen van de speksteenkachel zijn niet alleen groot, ze blijven ook echt schoon. Dit niet alleen door luchtspoeling zoals die in vele kachels toegepast wordt. De temperaturen binnenin een echte massieve speksteenkachel lopen veel hoger op, zodat enige aanslag al snel van het glas wordt afgebrand.
  4. De zuinigste warmte : met een verbrandingsrendement van 80 tot 95 % is de Tulikivi speksteenkachel een ware kampioen, die veel minder hout verbruikt dan zelfs de modernste metalen houtkachel. Dit komt onder meer ook doordat de geproduceerde stralingswarmte veel meer nuttige warmte in de woning oplevert.
  5. Een Tulikivi speksteenkachel - klik voor alle modellenDe veilige warmte : de speksteenwanden van de speksteenkachel zijn veilig voor kinderhandjes. Het glasraam is dat uiteraard niet, maar gezien er slechts gedurende 1 tot 4 uur per dag moet gestookt worden, is dat het grootste deel van de dag geen probleem. Schoorsteenbrand of CO-vergiftiging zijn bij een speksteenkachel praktisch onmogelijk.
  6. De milieubewuste verwarming : hout verbranden draagt niet bij tot broeikaseffect of zwavelzure regen. In een massieve speksteenkachel wordt het hout daarenboven nagenoeg volledig verbrand, met minder dan 0,1 % CO in de rookgassen. Ook geschikt voor laagenergie woningen.
  7. De gezonde stralingswarmte : de warmte van een speksteenkachel verhoogt de weerstand en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. De lucht droogt niet uit, er is geen stofschroei, veel minder stofwerveling en de groei van schimmels en huismijten wordt afgeremd.
  8. De magie van speksteen : het streelzachte oppervlak van de speksteenkachel trekt jong en oud aan. De speksteen is niet alleen kampioen in het opslaan en geleiden van warmte - de parelgrijze kleur is tijdloos en past in elk interieur.
  9. Een Tulikivi speksteenkachel - klik voor alle modellenDe kachel zonder grenzen : met meer dan 60 basismodellen tot en met maatwerk op computer : met de speksteenkachel is alles mogelijk. Tot en met een ingebouwde bakoven, warme banken, gepersonaliseerde decoraties, aansluitingsmogelijkheden langs alle kanten, elektrische bijverwarming, enz...
  10. De betrouwbare kachel : van in de steengroeve tot bij u thuis wordt de bouw van de speksteenkachel volledig gecontroleerd, overeenkomstig de ISO 9001, DIN-normen, Institut für Baubiologie Rosenheim en nog veel meer ... Dit geldt overigens alleen voor Tulikivi.

Méér weten over de Tulikivi speksteenkachel ? Klik door naar het modellenoverzicht, bezoek één van onze verdelers in uw regio of neem deel aan een Tulikivi-avond.

 

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax