Meer lezen ... van openhaarden tot stralingswarmte
Diversen

Beschouwing over schouwen

Wanneer mensen naar "schouwen" zoeken, wat zoeken ze dan eigenlijk ? Warmte en gezelligheid, zeker weten. En ook natuursteen meestal - schouwen vormen het stijlvolle middelpunt van vele woonkamers.

Een Tulikivi : het beste alternatief op natuurstenen schouwenGewone schouwen die als open haard worden geïnstalleerd verslinden letterlijk hout, waarbij tot 90 % van de geproduceerde warmte gewoon langs de schoorsteen wordt afgevoerd. Hout is niet goedkoop en het vraagt u ook heel wat werk om het tot bij al die schouwen te brengen. Daarenboven zijn open schouwen best wel gevaarlijk. Er kunnen vonken uitspatten die uw mooie parket of tapijt beschadigen en zelfs brand kunnen veroorzaken. En de rook die er dikwijls ook uit ontsnapt is verre van gezond.

Een inbouwhaard is door het gebruik van glasdeuren veel veiliger en behaalt ook een veel beter rendement. Hierna een voorbeeld van de beste inbouwhaarden met hoog rendement en handige liftdeuren :

Een andere optie is de Tulikivi speksteenkachel, die in plaats van 10 % maar liefst gemiddeld 90 % rendement te bieden heeft. En met meer dan 1000 kg natuursteen de klasse van gewone natuurstenen schouwen ver overtreft. Tulikivi biedt u de schouwen van uw dromen omdat u ze volledig naar uw smaak en wensen kan aanpassen.

Een Tulikivi speksteenkachel kan ook in bestaande schouwen worden ingebouwdGerenommeerde architecten en kunstenaars uit Finland en daarbuiten hebben het design van de meer dan 60 verschillende TULIKIVI-basismodellen ontworpen. Zo groeïen de TULIKIVI's uit van moderne geprefabriceerde producten tot schouwen met persoonlijkheid. De sleutelfiguur daarbij is de specialist in uw TULIKIVI-vakhandel met zijn ervaring en zijn creativiteit. Hij verstaat het om uw wensen werkelijkheid te laten worden en kan deze ook uitdrukken in nauwkeurige, gekleurde voorontwerpen.

Alles is bij TULIKIVI mogelijk, zo ook de decoratie met gezandstraalde tekeningen. U kunt kiezen uit onze catalogus van meer dan 200 zandstraaltekeningen, gesorteerd in volgende groepen : dieren, sport, planten, symbolen, astrologie, religie, design, kunst en diversen. Of U bezorgt ons uw eigen ontwerp, met een minimum lijndikte op ware grootte van 1 mm. U kunt ook kiezen uit een reeks decoraties in ingelegde, gekleurde steensoorten. Dat zijn soms zeer waardevolle stenen zoals onyx of paarlemoer.

U droomt van schouwen ? De schouw van uw dromen is een Tulikivi speksteenkachel. Bezoek één van onze verdelers voor meer informatie.

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax