Meer lezen ... van openhaarden tot stralingswarmte
Diversen

Open haarden ? Een open haard is goud waard !

Een open haard is nog altijd zeer in trek. Maar zijn open haarden nog wel van deze tijd ? Open haarden verslinden hout zonder veel warmte af te geven - een open haard is dan ook op termijn goud waard, maar zijn hout niet waard.

Bij een open haard wordt ongeveer 90 % van de warmte weggeblazen door de schouw. Dus komt slechts 10 % van de energie uit het hout echt in de woning terecht. Een open haard gaat volledig in tegen de tijdsgeest van milieu- en energiebesparing. En het betekent uiteraard ook dat bij open haarden 90 % van het geld waarmee u brandhout aankoopt ongebruikt blijft. Zelfs als men gratis brandhout kan krijgen, moet men nog steeds al dat hout opslaan, tot bij de open haard brengen, enz...

Het unieke gevoel dat open haarden geven is gelukkig ook op een moderne manier te verkrijgen. Moderne haarden en kachels waarbij het vuur achter een glasraam zit, houden dat glasraam ook echt schoon. Het vlammenspel blijft zo genietbaar als bij een open haard. Geavanceerde technieken, die het glasraam met luchtspoeling schoonhouden, worden daarvoor ingezet. Het is ook veel veiliger, ook tegen schouwbrand.

Ideaal voor wie de gezelligheid van een open haard wil combineren met het rendement van een inbouwhaard zijn er de afsluitbare open haarden van Totem :

Het verbrandingsrendement van moderne haarden en kachels ligt ook al veel hoger dan bij de typische open haarden. Hierna enkele voorbeelden :

Verbrandingsrendement
70 - 80 %
70 - 80 %
80 - 95 %

De beste kachels houden dus evenveel warmte binnen als een open haard door de schouw jaagt.

Bezoek één van onze verdelers voor meer informatie.

 

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax