Meer lezen ... van openhaarden tot stralingswarmte
Diversen

Open haarden en allesbranders ?

Er zijn zo van die zaken die dezer dagen niet meer horen en zowel open haarden als allesbranders maken daar deel van uit. Gelukkig bestaan voor zowel open haarden als allesbranders alternatieven die niet minder maar meer genot en gemak opleveren.

Het probleem met open haarden is vooral dat ze zo verspillend zijn. Maar liefst 90 % van de verbrandingswarmte gaat doorheen de schoorsteen verloren. Dat is niet alleen jammer voor het milieu, maar ook voor onze beurs. Kunnen we dan niet meer van de echte sfeer van open haarden genieten ? Het tegendeel is waar !

Ideaal voor wie de gezelligheid van een open haard wil combineren met het rendement van een inbouwhaard zijn er de afsluitbare open haarden van Totem :

Moderne houtkachels en haarden overtreffen de klassieke open haarden niet alleen in verbruik, veiligheid én gebruiksgemak, maar zeker ook in het genieten zelf. Want open haarden zijn niet alleenEen Tulikivi biedt evenveel vuurzicht als in echte open haarden en veel meer stralingswarmte gewenst omwille van het visuele vlammenspel, maar ook omwille van de zalige stralingswarmte die daarmee gepaard gaat. Welnu, de massieve speksteenkachels van Tulikivi vertonen niet alleen een bijzonder hoog rendement (80 - 95 %), maar produceren ook een zeer groot aandeel stralingswarmte. En dit gedurende maar liefst 24 uur, na slechts 1 tot 4 uur stoken.

Afval verbranden is al een minder goede keuze dan recycleren. En als het dan nog eens in allesbranders thuis gebeurt, verloopt de verbranding vrij onvolledig en wordt zowel het binnenmilieu als het buitenmilieu onnodig vervuild. Omwonende astmalijders, kinderen, ouderen worden vaak het slachtoffer van buren met allesbranders in huis. Een huisvuilverbrandingsoven hoort eenvoudigweg niet in een woonkamer.

Dan Skan allesbranders kunnen zowel hout als kolen brandenWie evenwel "allesbranders" zoekt om zowel hout als kolen in te branden kan kiezen voor de Dan Skan houtkachels. Het tweedelige schudrooster van deze moderne allesbranders kan zowel op hout als op kolen worden afgesteld.

Wie onder "allesbranders" toestellen verstaat die zowel duur hardhout als goedkoop zachthout kunnen branden, komt weer bij de Tulikivi speksteenkachels terecht. Deze Finse kachels geven een zo goede verbranding dat harshoudende houtsoorten (zoals den of spar) evengoed verbranden als andere en ze slaan de warmte zo goed op dat ook snel brandende, lichte houtsoorten (zoals populier, wilg, palettenhout,...) efficiënt verbrand worden.

Méér weten over de alternatieven voor open haarden en allesbranders ? Bezoek één van onze verdelers voor meer informatie.

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax