Meer lezen ... van openhaarden tot stralingswarmte
Diversen

Houtkachel of gaskachel ?

Een moderne gaskachel bootst het houtvuur echt goed naMensen denken veelal nog wat zwart-wit over de keuze tussen een houtkachel en een gaskachel. De fanaten van de houtkachel vinden dat die een veel mooier vlambeeld oplevert. Diegenen die kiezen voor een gaskachel doen dit vooral omdat het zoveel gemakkelijker zou zijn. Ze hebben beiden gelijk en ongelijk.

Een houtkachel geeft uiteraard wel een echt houtvuur, dat in zijn details mooier is dan het vlammenspel van een gaskachel. Toch is het bij de moderne gaskachel zo dat men al vrij dicht bij de vlammen moet staan om het verschil nog op te merken. De ontwikkeling van natuurgetrouwe stammetjes en ingenieuze systemen voor gasinjectie zijn daar niet vreemd aan. Daarenboven hoeft een gaskachel niet noodzakelijk het vuur in een houtkachel na te bootsen. Ze kan ook op een totaal andere manier mooi zijn, zoals een vlammenspel op namaakkeien. Een goed voorbeeld van een mooi vlammenspel wordt geleverd door de Alpina gaskachel.

Een moderne houtkachel is praktischer dan velen denkenEen gaskachel is uiteraard gemakkelijker in gebruik dan een houtkachel, maar ook hier biedt de moderne houtkachel opmerkelijke troeven. Zo bijvoorbeeld de Dan Skan houtkachel en ook de Altech kachel in speksteen, beide met een automatische luchtsturing. Zodra het vuur is aangemaakt hoeft er aan geen enkele knop meer te worden gedraaid. Toch moeten deze kachels dagelijks verschillende keren worden bijgevuld. Een antwoord hierop biedt de Tulikivi speksteenkachel. Doordat deze Finse houtkachel de warmte opslaat, hoeft ze slechts 1 tot 4 uur per dag te branden. En indien ze nog warm is van de vorige dag, wat meestal het geval zal zijn, is het aanmaken van het houtvuur kinderspel. Bij het openen van de schoorsteenklep ontstaat dan meteen een luchtstroom die het vuur aanwakkert.

Zo ziet u maar weer, kiezen tussen een houtkachel of een gaskachel is minder eenvoudig dan velen denken. Met een moderne houtkachel is de inspanning tot een minimum teruggebracht, zodat dat mooie houtvuur misschien toch de moeite waard is. En met een moderne gaskachel lijkt het wel alsof u een echt houtvuur brandt en dan helemaal zonder moeite.

Méér weten ? Bezoek één van onze verdelers voor meer informatie.

TULIKIVI

massieve
speksteenkachels

DAN SKAN

deense
houtkachels

TOTEM

afsluitbare
open haarden

CALIMAX

geluidsarme
pelletkachels

ALTECH

kachels in
speksteen

LOHBERGER

fornuizen op
hout & pellets

ALPINA

gaskachels met
stralingswarmte

PANYOL

inbouw
houtovens

BIG GREEN EGG

méér dan een
barbecue

ECOSTONE

elektrische
verwarming

MONDEX

speksteen
saunakachels

LOGMATIC

de handige
houtklover

 

 

 

 

 

BELGIË : Jagershoek 10, 8570 Vichte - Belgie - Tel 056/77.60.90
NEDERLAND (enkel postadres) : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland. Tel 078/639.04.76

Een Tulikivi vanaf 150 € per maand...
Houtpellets voor de pelletkachel...
Neem deel aan een Tulikivi Avond...
Milieubewuste stooktips...
Pellets met DIN-kwaliteit...
Bezoek Tulikivi eigenaars in uw streek...
Tegelkachels met speksteen...
Brandhout tips...
Uw open haard is goud waard...
De natuurlijke infrarode saunakachel...
10 voordelen van de massieve speksteenkachel...
Een fornuis op hout of pellets...
De speksteen radiator...
Beschouwing over schouwen...
Open haarden en allesbranders...
De geluidsarme pelletkachel...
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Vind uw openhaard, speksteenkachel, tegelkachel, allesbrander, enz... in onze foto-albums Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Overzicht van alle paginas van deze site Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtfornuizen van Lohberger Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels open haarden van Totem Calimax pelletkachels Altech kachels in speksteen Alpina gaskachels inbouw houtoven voor pizza, brood, enz... Big Green Egg barbecue Ecostone electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Houtgestookte fornuizen Achtergronden ivm Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Links naar verwante sites Meer lezen ... van open haarden tot stralingswarmte Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts Email een link naar deze pagina aan uw vrienden of famillie Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co in België Le site de Dutry & Co en français Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Fornuis hout Lohberger De pelletkachel van Calimax